Več o podjetju GIO – Jeraša

Podjetje Graverstvo Jeraša je leta 1952 ustanovil Stanislav Jeraša s sedežem v Prisojni ulici v Ljubljani. Po nekaj uspešnih letih obratovanja se je preselil na Wolfovo 5, kjer je podjetje z veliko delavci več kot 30 let ustvarjalo in pisalo graversko zgodovino vse do upokojitve ustanovitelja Stanislava Jeraše. V letu 1986 je bila zgrajena nova delavnica v Ljubljani na naslovu Rožna dolina cesta II/26a. Ko se je Stanislav Jeraša upokojil, je delavnico prevzel sin Jernej in spremenil ime delavnice, ki se je od takrat dalje imenovala Graverstvo in oblikovanje, Jernej Jeraša s.p., kar je doprineslo novo oblikovalsko noto podjetju. Ker sta bili obe podjetji povezani po sorodstveni liniji pa tudi v proizvodnji, je podjetje, ki nosi kratico GIO, leta 2002 praznovalo 50 let obstoja. Leta 2004 je delavnico prevzel sin Jerneja Jeraše, mag. KLEMEN JERAŠA, akademski kipar. Zaradi uspešnosti podjetja se ime podjetja ni spremenilo, tudi sedež podjetja ne. Ostali smo zvesti koreninam in znanju predhodnikov.

Od leta 2004 smo zelo razširili ponudbo in se prilagodili željam in potrebam strank po zahtevnejših gravurah v najrazličnejše materiale. Pri tem smo obdržali visoko kvaliteto izdelkov, po kateri smo bili znani vsa leta. Z željo iti v korak s časom smo nadaljevali s širitvijo dejavnosti in pričeli z izdelavo reklamnih tabel, napisov na avtomobilih in drugih raznovrstnih napisov. Vse več je bilo povpraševanja po zahtevnih svetlobnih napisih in večjih samostoječih tablah, tako imenovanih totemih. Pri štampiljkah smo zaradi kvalitetnih avtomatov pričeli sodelovati s podjetjem COLOP. Pri tem moramo poudariti, da zgolj kvaliteten avtomat ne zadošča, bistvenega pomena je kvalitetni gumi kliše, ki ga z največjo natančnostjo z laserjem zgraviramo v gumo.

Novi časi so prinesli tudi nove zahteve strank po vse bolj zahtevnih in po velikosti različnih pečatnikov za odtiskovanje v pečatni vosek in suhih žigov, s katerimi se zaščiti dokumente in uradne listine proti ponarejanju. Še vedno naredimo tudi kovinske klišeje za plombne klešče, ki so jih v preteklosti uporabljali predvsem za zaščito elektro omaric.

S kvaliteto in zaupanjem smo obdržali vsa ta leta veliko rednih strank, kar nam je v velik ponos. Podjetje sedaj nosi naziv Graverstvo in oblikovanje, Klemen Jeraša s.p.

Več kot 65-letna tradicija podjetja GIO.